Sabahan Tag

Tagged by Zaweni & Rofendy via Facebook’s Notes.

Bah, jawap lah ikut standard dan piawaian urang sabah. Jangan main buyuk. Misti jawap semua. Bah, buli mula lah kamurang menjawap.

  1. What lah your fav song now?
    Summer Song
  2. Siapalah sing tu song?
    Yui, lagu orang jipun bah tu
  3. About what lah tu lagu?
    Lagu pasal musim panas
  4. Oh…bah ok lah tu.
    Mimang pun OK. Kalau nda sya suka lagu lain.
  5. Jadi where lah you want to go nanti?
    Pigi belakang pasar pilipin makan latoh.
  6. Kau suka minum beer kah?
    Nda suka, teda gula.
  7. Kau pergi clubbing jugaa kah?
    Duulu la masa jaman jahiliah. Tapi kalau kena bawa sya pigi juga la, tinguk².
  8. Where lah your friends now?
    Merata² bah, tapi semua boleh contact guna Facebook saja.
  9. Mana lah you suka lepak?
    Semenjak dua menjak ni sya suka lepak di rumah.
  10. Apa you like to do?
    Main beskal, pigi stalk orang punya blog.
  11. So what yang you cannot tunggu?
    Cukup duit beli beskal baru!
  12. Suka lah kau tu?
    Uih tatap!
  13. Kenapa you mau buat ini survey?
    Pasal sya ni taik bikin survey.
  14. Siapalah you like now?
    Karen. Scratte. Umma Thurman. Diri sendiri. Malas la mau minat² orang ni. Teda hasil!
  15. Kalau kau boring bah..apalah kau buat?
    Main gitar.
  16. Syiok kah ini survey??
    Siuk juga. Nda pernah lagi sya bikin gini punya survey.
  17. Thanks ah kalau syiok..
    Buli bah kalau kau.
  18. Saya sleepy sudah ni..
    Bah jadey? Pigi la tidur.
  19. Oh ya!apa your nama that?
    Norif Paival
  20. Got kah people yang same as your name?
    Teda. Sya sturang saja ada nama ni.
  21. Kau pernah hang out with the orang yang same name as you?
    Ramai! Pasal nama sya ada Mohd juga. Kira selalu la bah hangout tu kan? Bulum masuk terlimpas, terjumpa, terkutuk dan macam² “ter” lagi la bah.
  22. You rasa u attractive kah??
    Nda terlampau la tapi bulih² la bah orang bilang.
  23. Boring sudah answer ni survey?
    Nda la. Kenapa? Kau buring sudah menanya?
  24. Kalau boring tidak apa, wanna finish already bah.
    Ko teda idea sudah  mau menanya bah ni kan?
  25. Ok last lah,kau pernah kantut depan orang?
    Nda pernah pasal kantut sya jenis “silent killer”. Kalau nda, bulih la juga berbalas² timbakan kan? Alah! Kedapatan sudah kantut sya berbau tu kan? Tapi kantut siapa la ba yang wangi. Kalau pun wangi nda la bah urang pigi buduh² cium² itu bau kan? Kau inih!

Don’t you just love how Sabahan talk?

 

The Geek

A so called geek who resides at North Borneo, in a not so little city anymore, formerly known as Api-Api to the locals, Jesselton to the colonialist. This geek is a Civil Engineer by profession, who have lots of ideas popping up while traveling, who will write whatever popped up in his mind and hopping the reader would not be so judgmental toward his writings. This geek is also a computer & internet junkie who love outdoor, which is pretty much contradicting to each other doesn’t it? This geek is good at almost everything but a master of none (read about this somewhere). People may perceive him as a very quiet, describe as phlegmatic person, yet he is quite a chatterbox to those whom he is really close or comfortable with. This geek thinks anime chicks are way cooler than a real chick hence why he also likes to watch it (not the chicks, but the anime). Not to be mistaken as watching a cartoon, anime to this geek and to most of anime follower are animation that are created and produce by the Japanese.

7 thoughts on “Sabahan Tag

  • 6th January 2010 at 10:25 pm
    Permalink

    hahahahahahaha..atukkuii! buli kasi jadi modal utk blog sya yg berbulan ndak update tu tau..;D

    Reply
  • 7th January 2010 at 3:27 pm
    Permalink

    Haahahaa! Yeah…siuk bah cakap sabah!
    last time friends from ‘malaya’ at uni used to tell me i talk weird… they tried to cakap sabah just by adding the ‘bah’ but they never get it right!

    Reply
    • 7th January 2010 at 8:57 pm
      Permalink

      they need to stay here for a few month to know how to use it. BAH is very universal in usage.

      Reply
  • 8th January 2010 at 10:41 am
    Permalink

    Siok nya sia baca ni post…Sia katawa saturang sampai org ingat sia 1/2 tiang…Hehehe…Love all your answers especially no 7, 22 and 25. Mau suru hubby sia baca jg, guling2 di lantai ni tau 😀

    Reply
    • 8th January 2010 at 6:26 pm
      Permalink

      i can’t believe i reveal that hahaha

      Reply
  • 14th January 2010 at 12:41 pm
    Permalink

    hahahaa punyalah sa katawa baca ini post kau..taguling2 bah dr ujung sini pi ujung saana huhuu..

    Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: